Til foreldre


Som foreldre til en av våre deltakere dukker det opp spørsmål som vi her prøver å besvare best mulig

Kjære foreldre og foresatte

Warpcrew har siden 1997 arrangert datatreff i regionen. Ledelsen er en blanding av ungdom og voksne, som står på døgnet rundt for at alle skal ha det bra.
Vi ønsker å tilby ungdom en spennende arena med mye gøy og moro over 5 dager. Hos oss møter man andre likesinnede og får mulighet til å utforske sin egen kreativitet i både spill og konkurranser.

Vi er en rusfri organisasjon og jobber tett med lokale myndigheter for at vi på en best mulig måte skal sikre at vi har en trygg og sikker arena for alle.
Vi har nulltoleranse når det gjelder alkohol og alle andre rusmidler. En deltaker som er i besittelse av, eller bruker dette, vil bli utvist fra arrangementet.

Vi får mange spørsmål fra dere foreldre. Er dette trygt for barnet mitt? Får man kjøpt mat? Har dere soveplasser? Har dere dusjer og garderober? Kan vi komme på besøk? Hva om jeg ikke får kontakt?

Warpzone er et stort datatreff med ungdom i alle aldre. Det kan føles noe usikkert å sende sin sønn eller datter til oss og noen spør seg selv – Er Warpzone trygt?
Å samle rundt 100 ungdommer under ett tak kan i seg selv virke overveldende. For å ha kontroll på disse bruker vi vår egen «Vertskap»-gjeng. De består av voksne og gjerne våre tidligere crew. Vertskap har som oppgave å se til at alle følger våre regler og oppfører seg så langt det lar seg gjøre. De har også ansvar for at vi ikke slipper inn andre enn våre egne deltakere.

Warpcrew kan ikke gi noen personlig garanti for noen under arrangementet, men vi gjør vårt ytterste for at deltakerne skal sitte igjen med en god opplevelse fra uken hos oss.
Siden slutten av 90-tallet har vi arrangert datatreff og til sammen har vi vært med på å arrangere over 50 treff rundt i regionen. Våre folk kommer fra alle bransjer, mens noen går på skole. Sammen er vi over 30 personer som etterstreber så godt vi kan med å holde et høyt nivå på det vi arrangerer.

Det meste av informasjonen finner dere under «Sikkerhetsregler» og «Informasjon» på nettsidene våre. For deres del har vi valg å ta med noe av denne informasjonen til denne siden.

Spilling i 5 dager?

Vi tilbyr en rekke aktiviteter over de dagene arrangementet arrangeres. Samtidig er det ett stort fellesskap under arrangementet som gjør at man danner nye venner eller blir bedre kjent med eksisterende. Vi tilbyr også gratis foredrag for foreldre hvor fokuset er å gi tips til hvordan man setter grenser, samt gir deg en bedre innsikt barnets spill-aktiviteter. 

Hvor gammel må man være?
Vi har ikke lenger noen aldersgrense på Warpzone, men vi anbefaler at de som er under 16 kommer sammen med noen. Det kan derfor være lurt å ta med en venn eller en nabo. Uansett er det mye kjekkere hos oss dersom man i begynnelsen har noen man kjenner rundt seg. 
Vi forventer at man er gammel nok til å kunne ta vare på seg selv, samt ha kontroll på når man skal spise og når man skal gå å legge seg.

Deltakere under 16 år må ha med en skriftlig tillatelse hjemmefra. Vi har et eget skjema som alle under 16 må ta med seg og som dere som foresatt må skrive under på. Dette er en del av sikkerheten og vi minner om at dere må være tilgjengelige på telefon under innsjekk om dere ikke har mulighet for å være tilstede å signere.

Selges det mat og drikke?
Nesten vegg i vegg med Lurahallen ligger det en Rema 1000 som er åpen fra 07 - 23 alle hverdager!

Vi har både vannkoker og mikrobølgeovn tilgjengelig døgnet rundt så det er absolutt mulig for å laget noe mat.

Det er kjekt å ha med seg både drikkeflaske og en kjølebag med kjøleelement for å holde varer kaldt.

Hvor sover man?
Vi kan ikke ha kontroll på når deltakere må sove! Det er viktig at dere hjelper oss med å se til at deres barn får lukket øynene nok antall timer hvert døgn. Dersom du ikke bor så langt unna, kan en tur hjem være å anbefale. Ellers har vi egne soveområder hvor man kan legge seg ned å få noen timer. Soveområdet har som regel hardt gulv, så husk å send med liggeunderlag og sovepose.

Kan deltakere benytte seg av garderober og dusjer?
Vi har flere garderober og enda flere dusjer. Vi anbefaler at alle tar seg en daglig dusj for å få en bedre opplevelse hos oss. Nok en unnskyldning for å komme seg bort fra tastaturet noen minutter.

Opplever dere tyveri?
At utstyr forsvinner hører heldigvis til sjeldenheten. Vi har som arrangør ansvarsforsikring, men denne dekker ikke skader og tap av utstyr. Her må evt egen forsikring benyttes.
Vær spesielt oppmerksom på kamera, telefon, mus og andre «dingser», som er lett å ta med seg. Det kan være praktisk å alliere seg med en sidemann, da kan man be hverandre om å passe på tingene dersom man skal kjøpe seg mat eller bort for en periode.
Vi opplever svært ofte at mobiltelefoner og lommebøker blir liggende på tomme plasser. Vi oppfordrer også våre folk om å samle inn disse og levere dem til vår vertskaps-skranke. Her går man også dersom noe er mistet eller har et problem.

Hva om jeg ønsker komme på besøk?
Du er velkommen på besøk, og vi håper at dere tar turen og benytter muligheten slik at dere får se hva ungdommen holder på med og lære mer av deres hverdag!


Det er vanskelig å nevne alt vi gjør for at dette skal bli et sikkert sted. Skulle du trenge mer informasjon, kan du når som helst ta kontakt med oss i ledelsen. Du finner kontaktopplysninger under «Kontakt oss».